torstai 29. joulukuuta 2016

Ideoita Uuden Vuoden kattaukseen

Hei,
Uuden vuoden bileitä pidetään aika useassa taloudessa ja cocktailien, kuohuvan ja muiden juomien ohella myös juhlavasti ruokailu ja yhdessä syöminen on yleistä.
Olen kerännyt tähän ideoita kattamiseen, somistamiseen ja juhlavaan fiilistelyyn.


 Rentoa ja rustiikkista tunnelmaa


 Kiva somistuslankku tuo rentoa tunnelmaa aika perinteiseen 
ja arvokkaan näköiseen juhlakattaukseen.


Hauska idea ja toteutettavissa myös sisälle, ei pöytäliinaa, mutta rennosti roikkuvat servetit antavat vaalean yleisvaikutelman kattaukseen. Viinipullojen kylkeen voisi liimata menun.

 
 Suomi 100-vuotta, kaunis servettitaitos


Paikkamerkkaus vähän erilaisesti

  Näinkin voisi tehdä


 
Kaunista ja yksinkertaista


Kattauksessa kannattaa huomioida, että somistus ei ole liian korkeaa 
ja kaikki pöydässä olevat näkevät toisensa. Teemaväreillä voi leikitellä mielikuvituksen sallimissa rajoissa esim. kukkaset, servetit, liinat, kynttilät ja muut somisteet.
Mikäli laitat menukortit tarjottavasta menusta, sen voi raapaista persoonallisesti 
vaikka päreen palaselle.

Meidän perhe pakkaa tänään koirat autoon ja suhauttaa Etelä-Pohjanmaalle sukuloimaan.
Ajattelin huomenna hemmotella väkeä siellä vähän blineillä tykötarpeineen, 
kuohujuomaa unohtamatta.

Tässä resepti herkkuihin:



Blinitaikuna
5 dl täysmaitoa 
25 g hiivaa   
2,5 dl tattarijauhoja 
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 prk (200g) kermaviiliä
0,5 tl suolaa
3 valkuaista 

Paistamiseen
voita

Tarjoiluun 
2 prk (á 120 g) smetanaa
3 hienonnettua sipulia
mätiä yhtä tai useampaa lajia
tilliä
Kylmäsavulohiherkkua (kts. resepti alla)


Valmistusohje
  • Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
  • Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
  • Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
  • Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
  • Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
  • Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä



Kylmäsavulohiherkku


150 g kylmäsavukirjolohta suikaloituna tai kuutiona
1 prk smetanaa
1 tl sinappia
1 kpl punasipulia kuutioituna
ripaus rouhittua mustapippuria
2 tl tilliä hienonnettuna
1 tl suolaa

Sekoitetaan kaikki aineet keskenään ja annetaan makujen tasaantua.


Maukasta ja ihanaa vuoden vaihdetta!

 Kirsi
                                                                                                                         Kuvat Pinterest


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.